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REFERENCE: 

 [*1]  4211  Withdrawal Liability 

OPINION: 

 Thank you for your letter requesting clarification of PBGC's interim regulation on Alternative Allocation Methods

(26 C.F.R. Part 2652). 

Section 4211(c)(3)(B)(ii) of the Employee Retirement Income Security Act of 1974, as amended, provides that the

denominator of the rolling-5 method is -- 

. . . the total amount contributed under the plan by all employers for the last five plan years ending before the

withdrawal, increased by any employer contributions owed with respect to earlier periods which were collected in those

plan years, and decreased by any amount contributed to the plan during those plan years by employers who withdrew

from the plan under this section during those plan years. 

Section 4211(c)(2)(C)(ii)(II) contains an almost identical denominator for the modified  presumptive method. 

For purposes of these denominators, §  2652.6(a) of the regulation defines "total amount contributed" to mean "the

amounts considered contributed to the plan for the plan year for purposes of section 412(b)(3)(A) of the Internal Revenue

Code."  Under section 412(c)(10) of the Internal Revenue Code and Treasury regulation §  11.412(c)-12, any

contributions made by an [*2]  employer within 8 1/2 months after the end of a plan year are considered made for that

previous plan year for purposes of minimum funding, without regard to the year in which the employer is obligated to

make the contribution under a co llective bargaining agreement. 

 As you suggest in your letter, the definition of " total amount contributed"  includes both amounts contributed by all

employers for the last five years and "the amount of any contributions owed with respect to earlier periods which were

collected in those plan years." T he footnote in the preamble to the interim regulation (46 Fed. Reg. at 4895) states that

these delinquent contributions should not be  included a second time if they have already been treated as amounts paid

for the p lan year for funding purposes. 

I hope this has been of assistance . 

Henry Rose 

General Counsel 
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